Udený losos s korením a horčicou

Odstráňte všetky zvyšné kosti, umyte lososa v studenej vode a osušte papierovou utierkou.

Zmiešajte údenú papriku, horčičný prášok, soľ a korenie. Naneste zmes korenia na vrch lososa.

Pomocou varnej udiarne údte lososa pomocou jelšového dreva 30 až 40 minút na stredne nízkej teplote. Čas potrebný na údenie lososa bude závisieť od hrúbky filé.

Losos je hotový, keď je na dotyk pevný a prepečený.

Tento losos môže byť podávaný ako hlavný chod, súčasť predjedla alebo s pár plátkami dobrého chleba ako súčasť lahodného sendviča.

https://www.umami.site/recipes/hot-smoked-salmon/

  • 1 lb lososa
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL papriky
  • 1/4 ČL údenej papriky
  • 1/4 ČL horčičného prášku