Váš košík je momentálne prázdny!
—
by
Veľa ľudí veľa chutí aj preto Vám dnes prinášame recept ako si doma pripraviť ochutený olej aby bol práve taký ako Vy chcete a dodal Vaším jedlám nový šmrnc.
Očistíme chilli papričky a zbavíme ich jadier ale pokiaľ chcete viacej pikantnosti kľudne ich nechajte s jadierkami. Nakrájame ich na kúsky tak, aby sa nám zmestili cez hrdlo fľaše alebo sitka. Takouto zmenou naplníme vopred pripravenú fľašu a zalejeme olejom. Zmes necháme na tmavom a chladnom mieste aspoň 3 týždne ale aspoň raz za 2 dni olej premiešame. Po skončení máme prijemne pálivý ružovkastý olej na každú príležitosť. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste maximálne 6 mesiacov. (to asi nebude problém.)
Namiesto chilli môžeme použiť cesnak alebo aromatické a liečivé byliny.
Pokiaľ použijeme čerstvé chilli papričky alebo byliny proces macerovania môžeme skrátiť ale po skončení musíme byliny vybrať inak by voda v čerstvých bylinách mohla olej rýchlo pokaziť.
—
by