Váš košík je momentálne prázdny!
—
by
Nie len v čase letných grilovačiek Vaša návšteva ocení jedinečnú chuť Vašej horčice
125 ml vody
50 g horčicového prášku
3 pol. lyžice worchestrovej omáčky
2 pol. lyžice medu
2 pol. lyžice oleja (repkový)
1 pol. lyžicu jablčného octu
Citrónovú šťavu
Soľ
Vodu zohrejeme v malom hrnci keď začne vrieť pridáme prášok a zamiešame. Hneď ako začne hustnúť na pastu pridáme worchester a ocot. Dáme preč z ohňa a pridáme med a olej a nakoniec štipku soli. Na záver dochutíme šťavou z citróna.
Zmenu výslednej konzistencie meníme worchestrovou omáčkou, olejom alebo na zahustenie doplníme práškom, ten však mení aj pikantnú silu horčice.
Pikantnosť prášku sa pôsobením tepla zmierňuje, takže pokiaľ budeme miešať zmes v horúcej vode o čosi dlhšie dosiahneme menšiu intenzitu pikantnosti.
Pridaj komentár