Horčicový prášok ako korenina na rybe je síce veľmi jednoduché avšak chuťovo veľmi zaujímavé a za mňa získava 10 z 10. Veď len posúďte ……
Odstráňte všetky zvyšné kosti, umyte lososa v studenej vode a osušte papierovou utierkou.
Zmiešajte údenú papriku, horčičný prášok, soľ a korenie. Naneste zmes korenia na vrch lososa.
Pomocou varnej udiarne údte lososa pomocou jelšového dreva 30 až 40 minút na stredne nízkej teplote. Čas potrebný na údenie lososa bude závisieť od hrúbky filé.
Losos je hotový, keď je na dotyk pevný a prepečený.
Tohto lososa môžete podávať ako hlavný chod, aj ako súčasť predjedla alebo s pár plátkami dobrého chleba ako súčasť lahodného sendviča.
https://www.umami.site/recipes/hot-smoked-salmon/
- 1 lb lososa
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL papriky
- 1/4 ČL údenej papriky
- 1/4 ČL horčičného prášku