[nitro_dropcaps dropcaps=“S“ text=“lovenská jesenná klasika! Tentokrát si ju správime trochu inak – pomocou makového oleja. Makový olej má lahodnú chuť, mnoho zdravotných benefitov a preto ho odporúčame pri príprave jedál. V recepte používame kvalitný makový olej lisovaný za studena.“ color=“#ffffff“ style=“square-solid“ bg_color=“#504e50″ dropcaps_custom_id=“nitro_custom_css_220005882″]
Mrkvový krém je výborná krémová polievka vhodná do jesenného počasia. Mrkva je zelenina, ktorá obsahuje mnoho látok a vitamínov prospešných pre ľudské telo. V našom recepte je vylepšená o makový olej. Ak máte radi rýchle krémové polievky tak neváhajte vyskúšať náš recept!
Suroviny (pre 4-6 osôb):
- 8 ks mrkvy
- 1 ks cibule
- 1 väčší zemiak
- 2 PL repkového oleja
- 1,5 l zeleninového vývaru
- soľ
- 3 ks celého nového korenia
- ½ ČL kurkumy
- ½ ČL mletého zázvoru
- 1 bobkový list
- 3 PL makového oleja
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na menšie kolieska a zemiak na kocky. Na repkovom oleji opražíme cibuľu dosklovita, pridáme nakrájanú mrkvu, kurkumu, mletý zázvor a chvíľu dusíme. Zalejeme vývarom, pridáme zemiak, nové korenie, bobkový list a varíme do mäkka. Po uvarení vyberieme koreniny a rozmixujeme na krém.
Podávame pokvapkané makovým olejom.