Jogurtové mafiny s ovocím

Suroviny na cesto:

  • ½ šálky za studena lisovaného slnečnicového alebo repkového oleja
  • ¾ šálky trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • ¾ šálky hladkej múky
  • ½ šálky hladkej celozrnnej múky
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 biely jogurt (150g)
  • 1 a ½ PL kakaa
  • 1 šálka ovocia, môže byť aj mrazené (ríbezle, čučoriedky, jahody)

Postup

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Silikónové formičky na mafiny poukladáme na plech. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme olej a zašľaháme do zmesi. V menšej miske si zmiešame múku so škoricou, kakaom a sódou bikarbónou. Suché prísady opatrne zamiešame spolu s jogurtom do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme ovocie a zľahka zamiešame. Cesto rozdelíme do mafinových formičiek (cca 12-16 kusov). Pečieme 25 minút do zlatohneda. Necháme vychladnúť 5 minút vo formičkách, potom vyklopíme na mriežku.