Horčica základ grilovačky
Nie len v čase letných grilovačiek Vaša návšteva ocení jedinečnú chuť Vašej doma pripravenej horčice. Horčica s worchestrom ktorej recept sme si pre Vás pripravili zanechá okamih jedinečnosti nielen kvôli svojej chuti ale aj jednoduchosti a rýchlosti akou si ju pripravíte doma sami.
Prísady:
125 ml vody
50 g horčicového prášku
3 pol. lyžice worchestrovej omáčky
2 pol. lyžice medu
2 pol. lyžice oleja (repkový)
1 pol. lyžicu jablčného octu (osobne však odporúčam dulový ocot značky Ovocinár Hrehor)
Citrónovú šťavu
Soľ
Postup:
Vodu zohrejeme v malom hrnci keď začne vrieť pridáme prášok a zamiešame. Hneď ako začne hustnúť na pastu pridáme worchester a ocot. Dáme preč z ohňa a pridáme med a olej a nakoniec štipku soli. Na záver dochutíme šťavou z citróna.
Zmenu výslednej konzistencie meníme worchestrovou omáčkou, olejom alebo na zahustenie doplníme práškom, ten však mení aj pikantnú silu horčice.
Poznámky na záver:
Pikantnosť prášku sa pôsobením tepla zmierňuje, takže pokiaľ budeme miešať zmes v horúcej vode o čosi dlhšie dosiahneme menšiu intenzitu pikantnosti. Pridaním čerstvých biliniek síce skrátime dobu spotreby avšak vyčaríme jedinečný chuťový zážitok všetkým hosťom a vaša horčica s worchestrom tak získa punc jedinečnosti. Dobrú chuť